Wok van eend

Een recept van Jan Buytaert, zoals gezien in Panklaar

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 zoete ui, in ringen
1 teentje look, in schijfjes
0,5 rode paprika, in reepjes
0,5 groene paprika, in reepjes
1 handje sojascheuten
100 gr shiitake, in schijfjes
0,25 mango, in blokjes
0,25 Chinese kool, in reepjes
2 blokjes gekonfijte gember, in plakjes
1 stengel citroengras, fijngesneden
1 kl zeste van limoen
2 cm verse gember, in plakjes
250 gr eendenmagret, in dunne plakjes
100 ml gevogeltebouillon
olijfolie
zout
chili & lime kruiden
1 el vissaus
1 el tamarindesaus
1 kl sambal oelek

Bereiden: 

Maak alle ingrediënten gebruiksklaar.

Zet een wokpan op het vuur en verhit hierin een scheutje olijfolie. Voeg de plakjes eendenmagret toe en laat even bakken. Doe vervolgens de uien en de shittakes erbij.

Roer goed om en voeg de look, paprika en sojascheuten toe. Daarna mogen ook de de chinese kool en de mango erbij.

Breng de wok op smaak met de gevogeltebouillon, zout, chili & lime kruiden, vissaus, tamarindesaus, sambal oelek, zeste van limoen, gekonfijte gember en verse gember.

Serveren: 

Meng alles onder mekaar alvorens te serveren. 

 

Inspiratie & blog