Valentijnstaart met zeste van appelsien

Win een special package voor 'Antwerpen Proeft'

Win een special package voor 'Antwerpen Proeft'

Ingrediënten

Even geduld...
75 g bloem
90 g basterdsuiker
3 eieren
15 g maïzena
1 msp zout
1 sinaasappel, de geraspte schil
2 el aardbeienconfituur
100 g marsepein
rode bietensap
extra: springvorm, bakpapier

Bereiden:

Verwarm de oven voor tot 160°C. Zet de eieren samen met de suiker au bain marie. Klop 5 minuten met de mixer tot je een dikke witte massa krijgt.

Zeef de bloem en de maïzena beetje bij beetje onder het eimengsel. Spatel de bloem en de sinaasappelrasp door het beslag en voeg zout toe.

Leg bakpapier op de bodem van een springvorm en giet er het beslag in. Bak de biscuit 45 minuten.

Haal de biscuit uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.

Werk af:

Snijd twee hartvormen uit de biscuit en snij ze middendoor. Bestrijk de helften met aardbeienconfituur. Bedek de bovenste zijde met een laagje uitgerolde, ongekleurde marsepein.

Meng 1 eetlepel marsepein met wat rode bietensap tot je een roze kleur bekomt. Vorm er een roosje mee en leg dit op het taartje.

Inspiratie & blog