Terrine van aardbeien

Een recept van Roger van Damme, zoals gezien in Strawberrylicious

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

Even geduld...
250 gr aardbeien (om te pureren)
10 gr suiker
30 gr water
9 gr gelatinepoeder in 45 gr water opgelost
1 el rozenbottel-hibiscusthee
50 gr fijngesneden aardbeien
150 gr suiker
2 el water
1 el gevriesdroogde stukjes aardbei
verse aardbeien
enkele verse basilicumblaadjes
enkele verse muntblaadjes
zeste van limoen
100 gr Griekse yoghurt

Bereiden:

Begin met het pureren van de aardbeien. Snij ze in stukjes en mix ze in de blender tot een gladde aardbeienpuree. Haal door de zeef.

Breng het water met de suiker aan de kook. Laat kort koken, haal van het vuur en voeg de thee toe. Doe er vervolgens de aardbeienpuree en de gelatine opgelost in water bij. Haal opnieuw door de zeef. Voeg enkele stukjes aardbei toe.

Leg de terrinevormpjes op een plateau met plasticfolie en laat het aardbeienmengsel lobbig worden.

Maak ondertussen de suikerdecoratie. Verwarm de suiker met het water op het vuur tot er net geen karamel ontstaat. Voeg de gevriesdroogde stukjes aardbei toe en stort het suikermengsel uit op een bakmatje. Laat hard worden.

Van zodra het aardbeimengsel “lobbig” is , kunnen de terrinevormpjes gevuld worden. Zet ze in de koelkast en laat opstijven gedurende een uur.

Serveren:

Haal de terrines uit de koelkast en uit de vormpjes. Werk ze af met verse aardbeien, verse kruiden zoals munt en basilicum, de suikerdecoratie, zeste van limoen en een streepje Griekse yoghurt. 

 

Inspiratie & blog