Pasta vongole

Een recept van Bart Desmidt, zoals gezien in Ware Delicatessen

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
100 gr Fregola Sarda pastabolletjes
300 gr venusschelpjes
1 teentje look, fijngesneden
100 ml witte wijn
1 bussel lente-ui, het wit, fijngesneden
enkele takjes platte peterselie, fijngehakt
0,5 citroen, het sap en de zeste
olijfolie
peper - zout

Bereiden:

Kook de pastabolletjes beetgaar in gezouten water in 7 à 8 minuten. Was de schelpjes grondig.

Verhit een flinke scheut olijfolie op het vuur. Voeg er de look en de venusschelpjes aan toe. Kruid met zwarte peper. Laat de schelpjes mooi open gaan (dit duurt enkele minuutjes) en blus ze vervolgens met witte wijn. Voeg als laatste het wit van de lente-ui en de peterselie er aan toe. Breng verder op smaak met het citroensap.

Giet de pasta af en meng  deze onder de venusschelpen. Breng indien nodig nog extra op smaak met zwarte peper.

Serveren:

Schep de pasta en de venusschelpjes in een diep bord. Werk af met citroenzeste. 

Inspiratie & blog