Pannenkoeken met ijs

Een recept van Roger van Damme

Ontdek heerlijke paasrecepten: van paasbrunch tot aan het diner!

Ontdek heerlijke paasrecepten: van paasbrunch tot aan het diner!

Ingrediënten

pannekoek pannekoeken Even geduld...
245 gr bloem
65 gr suiker
660 gr volle melk
4 eieren
1 vanillestokje
scheutje zonnebloemolie
70 gr boter
geklaarde boter
snuifje zout
1 l vanille-ijs

Bereiden:

Breek de eieren en meng ze met de melk. Klop ze goed op met de klopper. 

Snij het vanillestokje open, schraap er met een klein mesje het merg uit en doe dit bij de melk.

Mix er vervolgens de suiker en de bloem door met nog een scheutje olie en een snuifje zout.

Verwarm de boter zachtjes in een pannetje tot hij volledig gesmolten is. Giet dit door het mengsel. 

Bak telkens een pollepel van het deeg in een scheutje geklaarde boter in een hete pan.

Leg een bolletje vanille-ijs op de pannenkoek en maak er een beursje van. Sluit af met een strikje van confetti of een dropveter. Versier eventueel de pannenkoekjes met naamvlaggetjes. 

Tip: Zo maak je de geklaarde boter:

Laat de boter op een zacht vuurtje smelten, schep het schuim er af en giet de heldere vloeistof over in een ander pannetje. 

Inspiratie & blog