Palingspiesjes in rode wijnsaus

Een recept van Jan Buytaert, zoals gezien in De Dagschotel

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Trek eropuit en ontdek de bloesemkriebels in het B(l)oeiend Hageland

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 stuks gestroopte paling
2 sjalotjes, grof gesneden
2 teentjes look
300 ml rode wijn
500 gr spinazie
3 el tarwebloem
1 dl vleesjus
1 el rundmerg, uitgehaald
1 kl rode wijnazijn
boter
peper -zout

Bereiden:

Snijd de paling in rondjes van ongeveer 2 cm dikte. Spies ze op houten stokjes (5 stuks per stokje). Kruid met peper en zout.  Leg de spiesjes even opzij.

Neem een diepe pan en smelt er een klontje boter in. Fruit er de sjalotjes en de look in. Blus met de rode wijn en voeg de vleesjus toe. Laat inkoken op een zacht vuurtje. Doe de stukjes merg, de rode wijnazijn en een koud klontje boter bij de saus. Roer goed.

Doe in een andere pot een scheutje water, breng aan de kook en stoof hierin de spinazie gaar. Spoel de spinazie nadien af onder koud stromend water. Knijp vervolgens het water uit de spinazie.

Rol de palingspiesjes kort door de bloem en bak ze vervolgens in een klontje boter en een scheutje olie krokant.

Warm de spinazie opnieuw op in een steelpannetje met een klontje boter.

Serveren:

Nappeer de saus op een bord. Haal de palingspiesjes uit de pan, dep ze droog met keukenpapier en schik ze op de saus. Werk af met de spinazie. 

Inspiratie & blog