Boerenworst met spruitjesstoemp

Een recept van Johan Segers

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
500 gr spruitjes, schoongemaakt
400 gr aardappelen, geschild
8 varkensworsten van 100 gram elk
100 gr boter
1 dl varkensbouillon
mosterd
peper - zout - nootmuskaat

Bereiden:

Kook de spruitjes 8 minuten in gezouten water.

Kook de aardappelen gaar.

Bak de varkensworsten in een beetje boter zonder ze door te prikken.

Giet de aardappelen en spruitjes af als ze gaar zijn. Meng ze en prak ze. Kruid ze met peper, zout en nootmuskaat.

Doe de helft van de bakboter door de puree. Haal het vlees uit de pan. Maak de braadresten los met de varkensbouillon. Laat tot de helft inkoken en voeg er een klontje boter aan toe.

Serveren:

Vorm een kuiltje in de puree. Giet er de saus in en schik de worst erbij. Serveer met een lepeltje mosterd.

Uit het boek "Tot op het bot: het varken"

Dit is het ultieme kookboek voor liefhebbers van varkensvlees. Met meer dan 35 lekkere gerechten van Johan Segers.

Of het nu gaat om een eenvoudige varkenskotelet, een BBQ-klassieker zoals gebakken ribbetjes, een verfijnde kroket van varkenspoot, een klassieke hutsepot of een stoverij – Johan Segers maakt van elk gerecht zijn eigen persoonlijke en verrassende interpretatie.

Hij neemt ook moderne gerechten onder handen, zoals pasta carbonara, dimsum met mager varkensvlees, een pitabroodje met krokante spekreepjes en een gewokte varkenskarbonade. Onder zijn deskundige begeleiding mag je ook zelf voor slager spelen. Hij leidt je langs de bereiding van droge worsten en kopvlees, zonder dat je daar ervaring voor hoeft te hebben. Hij organiseert zelfs een heus varkensfeest met de bereiding van een varkentje aan het spit.

Wie meer wil weten over het lekkere varken vindt in dit boek bovendien tal van praktische tips, gesprekken met kwekers van bijzondere varkensrassen en een overzicht van gedroogde Europese hammen en worsten. Om het helemaal compleet te maken besteedt hij nog aandacht aan tien misverstanden over het varken, met tien verrassende stellingen.

Eet smakelijk met deze ode aan het lekkere varken!

Lees meer over Tot op het bot: het varken

Inspiratie & blog